Warmtepomp

20220111_112329 crop 1200

Warmtepomp voor woning of bedrijf

Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze bedrijfsvoering. In 2005 hebben wij ons eigen kantoorpand duurzaam gebouwd met een warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. Sinsdien hebben we geen gas meer gebruikt. Wij kennen de voordelen van duurzame energie en kunnen bijdragen om uw woning of bedrijf te verduurzamen. Bent u aan het renoveren of heeft u een nieuwbouwproject, dan kunnen we een brainstormsessie organiseren om uw woning of bedrijf duurzaam te maken. Aan de hand van deze brainstorm, presenteren wij u een plan van aanpak en voeren het naar wens uit.

Brongebonden warmtepomp

De warmtebron bij dit type warmtepomp bestaat uit een bron die in de bodem wordt geboord. De warmte wordt aan de bodem onttrokken. Deze laagwaardige warmte wordt in de warmtepompinstallatie omgezet naar hogere temperaturen. Hiermee wordt het huis en het tapwater verwarmd. Voor nieuwbouwwoningen is dit een veel toegepaste techniek, maar ook bij renovatie is deze techniek toepasbaar. Het voordeel van dit type warmtepomp is dat het in de zomer en winter een hoog rendement geeft en dat u hiermee in de zomer gratis de woning kunt koelen. Lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming, is bij warmtepompen essentieel. Wij installeren brongebonden warmtepompen van het merk Nibe.

20200715_095206
image007

Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp wint de warmte uit de buitenlucht om het huis te verwarmen. De warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht en overgedragen aan een koudemiddel. Binnen wordt de warmte afgegeven aan de lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming. Daarnaast wordt het gebruikt voor warm tapwater. Dit type warmtepomp kan in de zomer ook koelen. Wij installeren lucht-water warmtepompen van de merken Atag, Nibe, Nefit en Hitachi.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepompsysteem is een goed alternatief als het huis redelijk geïsoleerd is. Bij dit systeem blijft de cv-ketel een rol spelen op koude dagen. Zodra het te veel energie kost om de warmtepomp het huis te laten verwarmen, dan springt de cv-ketel bij of neemt het zelfs helemaal over. Zo bent u te allen tijde verzekerd van een comfortabele, warme woning en bespaart u energie. De cv-ketel zorgt voor warm tapwater. Een warmtepomp is tot een buitentemperatuur van ongeveer 3 graden Celsius energiezuiniger dan een cv-ketel. Het grootste deel van het jaar wordt uw huis dus met duurzame energie verwarmd. Wij installeren hybride warmtepompen van het merk Atag, Daikin, Nefit en Intergas.

image006

Vragen of offerte?

Heeft u vragen over warmtepompen of wilt u een adviesgesprek, neem dan contact met ons op.