Ventilatie

shutterstock_132082733 crop

Met ventilatie een gezond binnenklimaat

Ventilatie heeft als doel om het binnenklimaat gezond te houden. Het ventilatiesysteem voert verontreinigde lucht af en brengt verse lucht binnen. We onderscheiden grofweg twee soorten ventilatie. Beide ventilatiesystemen kunnen we uitrusten met CO2 sensoren. Zodra de CO2 waardes te hoog worden, wordt het ventilatiesysteem ingeschakeld of geïntensiveerd. Hiermee bespaart u energie. Voor de badkamer zorgen we voor een draadloze hoog/laag schakelaar, zodat het vocht, na het douchen snel weg is.

Ventilatie met afzuigunit

Bij een ventilatiesysteem met een afzuigunit, wordt er lucht van de badkamer, keuken en het toilet via kanalen afgevoerd. Verse lucht komt binnen via roosters, die meestal bij de kozijnen zijn geplaatst.

Balansventilatie met WTW-unit

Bij een balansventilatiesysteem met WTW-unit (Warmte-Terug-Winning) is het systeem in balans. Naast afvoerkanalen, zijn er toevoerkanalen die verse buitenlucht in alle verblijfsruimtes aanvoeren. In de WTW-unit kruist de koude buitenlucht, de ‘warme’ binnenlucht. Hierdoor wordt de koude buitenlucht voorverwarmd en zo wordt er energie bespaard. Bij balansventilatie is het belangrijk om dit goed te onderhouden om het binnenklimaat gezond te houden.

Vragen of offerte?

Heeft u vragen over ventilatie of wilt u een offerte op maat, neem dan contact met ons op.